De beste Feng Shui opruimtips

Opbergruimte heb je nooit genoeg, maar voor een echt opgeruimd huis moet je eerst heel veel dingen wegdoen. Moeilijk? Nee hoor. Lees hier het blog van Aaf Brandt Corstius over Marie Kondo, de Japanse opruimcelebrity van dit moment en je hebt nooit meer rommel in huis!

De Feng Shui-leer houdt ook niet van rommel. In Feng Shui moet de Qi, de energie, door je huis kunnen stromen en stagneert rommel de energiestroom. Vijf tips om de Qi beter door je huis te laten stromen:

 • Zet alleen boeken in je boekenkast waar je blij van wordt. Een te volle boekenkast (met boeken die je toch niet leest) werkt drukkend op de energiestroom en ziet er bovendien rommelig uit.
 • Dichte kasten zijn beter dan open kasten. Maak voor de sfeer een deel van de kast open en zet daar dingen neer die veel voor jou betekenen. Kewlox Een halfopen kast van Kewlox
 • Opslagruimtes en bergkasten kunnen het beste in sectoren liggen met een ongunstige Qi, omdat ze de negatieve Qi onderdrukken.
 • Bergruimtes en –kasten zijn prima onder een trap.                                                                      trapkast Een trap met geheime laatjes en kastjes.
 • De ruimte naast badkamers en toiletten zijn ook goede plekken voor opslag.

Ook belangrijk: slapen boven of onder een opslagruimte is niet gunstig omdat de zware energie van de opslagruimte een negatief effect heeft op je nachtrust. Hetzelfde geldt voor slapen boven een garage. Slapen boven een garage betekent in Feng Shui het ontbreken van geluk.

Meer over de positie van je slaapkamer (en nog veel meer) lees je in het e-book ‘ Feng Shui in de slaapkamer.’  Het grote voordeel van een e-book is dat het geen ruimte inneemt in je boekenkast. Nu eerst alle andere boeken even nalopen en ruimte maken voor een nieuw seizoen!

Ik wens je een gezellige opruimmaand!

! Stuur deze informatie door naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen. 

Volg vanaf nu dit blog door de VOLG- knop aan te klikken links bovenin het scherm.

Advertenties

5 gedachten over “De beste Feng Shui opruimtips

 1. Het voelt heerlijk om afscheid te mogen nemen van zaken, spullen en herinneringen die geen plezier geven. De voorjaarsschoonmaak is echt helemaal terug. Vergeet ook de tuin niet mee te nemen :-). Iedereen heeft wel ergens in de tuin verzamelingen potjes, halve zakken aarde en tuinrommel rondslingeren. Handig en misschien komt het ooit nog van pas? Misschien wel. Maar maakt het je blij?

 2. Pingback: De beste Feng Shui tips voor elk seizoen | Slatius Feng Shui

 3. Hi, vraag – ik weet dat slapen boven een garage niet goed is. Nu maken we kans op een kavel op Amsterdam IJburg maar de auto moet op de kavel in het huis. We kunnen eigenlijk niet anders dan de slaapkamer boven deinoandige garage te plaatsen. Wat zou jouw advies dan zijn? Ik heb eerder veel last gehad van de andere nieuwbouwwoning op IJburg ivm wateraders, inmiddels heb ik het gevoel dat veel emoties die door t water opgerakeld werden (kan ik dat zo zeggen) ruimte hebben gekregen maar ik wil voorkomen dat een duur nieuwbouwhuis andere problematiek gaat veroorzaken – ook gezien mijn ziektegeschiedenis. Hoop dat je me wat kan laten weten dit weekend :-), Mariska

  • Hallo Mariska, dank voor je reactie.
   Slapen boven een garage is inderdaad niet goed en als ik jou verhaal lees denk ik dat je dat ook niet moet gaan proberen. Is het echt niet mogelijk om in het ontwerp een andere plek voor de slaapkamer te vinden?
   Stuur anders het ontwerp even naar me toe via de mail (angelique@slatiusfengshui.nl) , dan kijk ik er even naar.

   Groet,
   Angelique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s