Tuinelementen in Business Feng Shui

Als het even niet regent ben ik in de tuin te vinden en het wordt steeds mooier. Het wordt een Feng Shui tuin zoals je zult begrijpen. Een van de grote verdiensten van in de tuin werken is dat je nieuwe ideeën krijgt, tot nieuwe inzichten komt en je beter gaat luisteren. Naar jezelf, maar ook naar anderen.

Want wat was ook alweer de uitkomst van de oproep die ik een paar weken geleden gedaan heb? Welk onderwerp had ook alweer de meeste punten gekregen op de vraag waar je graag tips en advies over wilde?

Was dat niet nummer 2: Feng Shui zakelijk algemeen? Ja he?

En waarom heb ik dan bedacht dat ik eerst Feng Shui tips voor de tuin met je wil delen? Omdat ik dat zelf nu belangrijk vindt?

Afbeelding  !!!

Voor iedereen die nu heel teleurgesteld is dat ik geen Feng Shui tips ga delen heb ik goed nieuws: als je een reactie plaatst in het commentaarveld van dit blog stuur ik je de tien beste Feng Shui tuintips per mail. En als je mijn nieuwsbrief ontvangt heb ik ook een leuke actie voor je. Schrijf je in op www.slatiusfengshui.nl en maak meteen gebruik van de aanbieding van mei.

En dan volgt nu de eerste Feng Shui-tip in de reeks Business Feng Shui. En om een beetje in het thema van de tuin te blijven heb ik de volgende gekozen:

 • De entree is het visitekaartje van je bedrijf en bepaalt hoe de energie naar binnen komt. Maak de entree uitnodigend en (klant)vriendelijk. Geef bezoekers, clienten en werknemers een warm welkom.                       

Is de entree aan de buitenkant bijvoorbeeld heel kil en stenig? Creeër indien mogelijk een geveltuin of zet vrolijke bloembakken naast de ingang. Het is een kleine moeite, maar het levert heel veel op.

Afbeelding Geveltuin bij een kantoorgebouw

In hoeverre denk jij dat tuinelementen een positieve bijdrage kunnen leveren aan het versterken van de energie van een bedrijf? Laat het ons weten in het commentaarveld hieronder. Als dank stuur ik de tien beste Feng Shui tuintips.

 ! Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen. 

Afbeelding Afbeelding

 Ik wens je een fijne, lichte dag!

 

18 gedachten over “Tuinelementen in Business Feng Shui

  • Hoi Angelique,

   Dat is best lastige vraag die je nu stelt!
   Hoe kun je met tuinelementen je energie van je bedrijf versterken??

   Ik denk dat wat je wil dat je bedrijf uitstraalt al begint bij de entree.
   Rozen-Lavendel roepen andere associaties op dan rotsen-water ed.

   Een entree van massagepraktijk zal er anders uitzien dan een bedrijf in belasting/boekhouding , als je de eerste indruk wil versterken.
   Sterker nog een rommelige , niet uitziende voortuin doet afbreuk aan je bedrijf (als je die aan huis hebt)

   Een juist visitekaartje is in mijn ogen een extra positieve invloed .

   dit is mijn visie Angelique

   met zonnige groeten,

   Elly

  • Ik ben begonnen met eens rustig over de vraag na te denken maar toen realiseerde ik mij dat ik vooral even naar buiten moest gaan om de entree van mijn kantoor te bekijken. Oef, er groeit allerlei onkruid tussen de tegels en de kiezels. Uit een consult van en met Angelique herinner ik mij dat rommel leidt tot stagnatie. Nu vrees ik dat dit ook weleens zou kunnen gelden voor onkruid. In actie dus dit weekend!

   • Dag Joyce, dank voor je reactie. Is het je gelukt de entree van je kantoor helemaal schoon te krijgen? Rommel en onkruid (wat weer rommel aantrekt) leidt inderdaad tot stagnatie van de energie. Goeie actie dus om onkruid te verwijderen!

 1. Dankjewel Elly voor je bericht! Inderdaad een lastige vraag, maar jouw reactie levert weer ideeën op. Het is heel belangrijk om je EIGEN identiteit te geven aan je bedrijf, er is niet een standaardoplossing die voor iedereen werkt. Feng Shui is maatwerk, omdat het heel persoonlijk is. Dankjewel voor dit inzicht. De tuintips zijn naar je onderweg.

  Groet,
  Angelique

 2. Hoi Angelique, leuke blog! Uitgebloeide tulpen moet je laten ‘rotten’, dat is het beste voor de bol. Maar ik vind het er niet mooi uitzien en het lijkt me geen goede feng shui. Wat geef jij voorrang, de zorg voor de plant of feng shui?

 3. Hallo Mirjam, dankjewel voor je bijdrage en je compliment! Ik heb je vraag doorgespeeld aan de experts van het tuinatelier hermanvermeulen.nl. Zij weten echt alles over planten, bloemen en tuinieren en geven het volgende antwoord:

  Als je de aanblik van het afstervend loof van bolgewassen niet prettig vindt kun je de bollen het best rondom planten zetten die na de bloei van bijvoorbeeld tulpen, hun blad ontwikkelen. Het ontrollende blad van deze planten bedekt dan het loof van de bollen. De meeste vaste planten sterven in de winter af en verdwijnen onder de grond. In de lente komen ze vervolgens langzaam weer te voorschijn. Varens, hosta’s, astilbes, campanula’s of Japanse- of herfstanemoon zijn daarvoor ideale planten. Een hele goede feng shui plant is de pioenroos. Het blad van de pioenroos verdwijnt ook in de winter. Deze lege plek is ideaal voor vroegbloeiende bolgewassen. Daarna neemt de pioenroos het over en kan het loof van de bolgewassen rustig afsterven onder de bladeren van een prachtig bloeiende pioen.

  De zorg voor planten en goede feng shui kan dus heel mooi samengaan.

  Trouwens, de meeste tulpen komen na een jaartje bloeien niet meer terug. Wil je weten welke soorten wel ieder jaar terugkomen, lees dan hier http://tuinatelierhermanvermeulen.blogspot.nl/2013/10/bollen-die-blijven.html

  Groet,
  Angelique

 4. In Wijchen zit een toko die alle ramen rood geschilderd, heeft,je aandacht trekt er wel meteen naar toe.Strakke plantenbakken en alles schoon en opgeruimd is volgens mij ook een pre..
  Naar de klanten toe moet je vertrouwen uitstralen ze moeten het gevoel krijgen eerlijk behandeld te worden.een extra-tje voor de klant is ook altijd welkom.Je gaat er dan vanzelf over vertellen.
  Nelly

  • Een extraatje voor de klant werkt altijd goed Nelly, daar heb je gelijk in. Je hebt dan het gevoel dat je gewaardeerd wordt. Een goed opgeruimde entree geeft de klant een welkom gevoel en dat is altijd goed! Dankjewel voor je bijdrage.

 5. Hey Angelique ,
  Tuinelementen kunnen zeker positieve energie teweeg brengen het ontvangt makkelijker het maakt vrolijk warm en nodigd meer uit. Zo ook op zakelijk gebied een warm onthaal door mooie elementen ,nodigd uit. Kaal en koude of onaangekleden bedrijven/zaken weren af n rode loper doet wonderen vriendelijke planten n wierookte etc;)
  Gr. Cathy

 6. Mooi gezegd Cathy! De ontvangst gaat makkelijker en kost minder energie als je voor een warm welkom zorgt. Net als vriendelijkheid en oprechte aandacht voor de ander.
  Dankjewel voor je bijdrage.

 7. De industrieterreinen bij dorpen en steden zijn vaak/altijd kaal en soms zelfs luguber van sfeer, daar ligt al een een groot energetisch probleem. De daar gevestigde bedrijven zien er vaak best modern uit maar juist bij de ingang parkeren veel auto’s en dat levert ook weer een onaangenaam gevoel. Ik zie liever een mooi kunstwerk, een waterpartij of mooie grote planten aangevuld met goed onderhouden bloeiers…

 8. Sorry, verkeerd mailadres opgegeven, werkt wel, maar ik krijg je post via het nu hieronder juist ingevulde adres. (macht der gewoonte)
  Groet, Karel

 9. Dag Karel, dank voor je reactie. Industrieterreinen, dat is een verhaal apart. Het lijkt wel of dat geen menselijke, vriendelijke uitstraling mag hebben. Parkeren voor de deur vindt men vaak een voordeel (want dat is handig), maar goed vormgegeven parkeervakken net naast de deur zijn veel prettiger. Auto’s op een eigen plek en meer ruimte voor de ingang. Werk aan de winkel dus!
  Hartelijk dank voor je bijdrage.

 10. Pingback: Feng Shui voor ondernemers | Slatius Feng Shui

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s