De kleur van licht

Zoals we in ons vorige blog al aangeven is er in de achitectuur, in de gebouwde omgeving, weinig kleur te bekennen. En dat terwijl het gebruik van de juiste kleuren een heel bijzonder effect kan hebben. Het heeft een positieve uitstaling en trekt daardoor positieve energie aan.

Gekleurde huizen zie je eigenlijk vooral in Scandinavië, In Zweden worden traditionele (houten) huizen geschilderd in een donkerrode kleur, het zogenaamde falurood. In Noorwegen is het rood iets feller, in Finland iets meer oranje. Afbeelding

Andere veel voorkomende kleuren van huizen in Zweden zijn geel en blauw.

De ‘ zweedse kleuren’ vind je terug in de ecologische woonwijk (EVA-Lanxmeer) in Culemborg. Ecologie en kleur, een verrassende en mooie combinatie!

Afbeelding

Ook bij renovatie kun je met behulp van kleur het straatbeeld verlevendigen.Hieronder zie je een voorbeeld van kleur in een gebouwde omgeving, die bekend stond als saai en somber. Vrolijk nu he?

 Afbeelding

In plaats van een woning in een anoniem, grijs huizenblok is het nu voor iedereen – en ook voor de Qi- duidelijk dat meneer Jansen in het rode huis woont, op nummer 13. 

En dat is precies waar het over gaat: trek de positieve energie aan en haal het naar binnen. Verlevendig je entree en versterk het straatbeeld.

Wil jij ook weten hoe je meer Sheng Qi aan kunt trekken? Wil jij ook meer positieve energie in je huis? 

Vraag dan nu een Feng Shui huisbezoek aan. De hele zomer voor slechts 149 euro! Meer info vind je op http://www.slatiusfengshui.nl/consult-feng-shui.html

Wil je meer weten over het effect van licht? En over Feng Shui en licht? Kijk dan ook eens op onze Facebookpagina of stel je vraag in het commentaarveld hieronder.

Vergeet niet  deze informatie door te sturen naar mensen in je netwerk, zodat ook zij de Feng Shui tips kunnen toepassen.

Advertenties

One thought on “De kleur van licht

  1. Pingback: Zeven kleuradviezen waar je huis beter van wordt. | Slatius Feng Shui

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s