Giftige pijlen

Merk je onrust rondom of zelfs in je huis? Heb je geen echt thuisgevoel?

Dan zou het kunnen zijn dat er een giftige pijl vanuit de omgeving op je huis gericht is. Giftige pijlen leveren Sha Qi (negatieve energie) en moeten zoveel mogelijk voorkomen worden.

‘ Huizen met rechte lijnen zijn ziek. En de mensen die erin wonen worden ook ziek.’ Aldus de Oostenrijkse kunstenaar/architect Hundertwasser (1928-2000) die zich liet inspireren door vormen en kleuren uit de natuur. Goede architectuur zou volgens hem in harmonie moeten zijn met de natuur. En dus zonder scherpe hoeken en rechte lijnen.

Alles wat lang en recht is kan als een giftige pijl aangemerkt worden. Denk hierbij aan een weg die recht op je huis afkomt is of een scherpe hoek van een gebouw die op je huis gericht is. Maar ook punten van een verkeersbord of een ongunstige dakvorm van een naastgelegen gebouw zijn giftige pijlen.

De beste manier om het effect van een giftige pijl te bestrijden is om de pijl af te ronden of om te buigen. Omdat dit helaas niet in alle gevallen mogelijk is kun je kijken of je er iets voor kunt zetten, zoals bijvoorbeeld een muurtje of een bossage. De pijl wordt dan als het ware geblokkeerd.

Als dit ook niet kan probeer dan de giftige pijl terug te kaatsen met behulp van een Ba Gua spiegel. Een Ba Gua Spiegel is een achtzijdig Feng Shui symbool met een spiegeltje in het midden.  

Dit zijn maatregelen achteraf. We zouden natuurlijk ook kunnen beginnen met het ontwerpen en bouwen van woningen met meer gevoel voor de natuur. Om te komen tot een woonomgeving, waarin mens , gebouw en omgeving in harmonie zijn.

Wat denk jij? Zou dit bijdragen aan een fijnere wereld? Plaats een reactie in het commentaarveld hieronder en laat weten wat jij zou doen. 

Afbeelding

Advertenties

4 thoughts on “Giftige pijlen

  1. Pingback: Tips van de Feng Shui Piet | Slatius Feng Shui

  2. Pingback: Feng Shui tips voor de tuin | Slatius Feng Shui

  3. Pingback: Feng Shui tips voor het einde van het jaar. | Slatius Feng Shui

  4. Pingback: De beste Feng Shui tuintips | Slatius Feng Shui

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s